Urheiluvedonlyönti on kasvattanut viime vuosina huomattavasti suosiotaan, ja joka vuosi markkinoille tulee uusia yrittäjiä tarjoamaan omia palveluitaan. Moni vedonlyöntiä harrastava käyttää tilannetta hyväkseen ja pelaa aktiivisesti useille eri vedonvälittäjille. Myös ajoittaiset talletusbonuskampanjat houkuttelevat avaamaan uusia tilejä entuudestaan tuntemattomille toimistoille. Onko tällainen tapa pitkällä aikavälillä järkevää, jää pelaajan omaksi päätökseksi.Millaisiin sudenkuoppiin aloitteleva vedonlyöjä voi siten astua? Usein ensimmäinen ja suurin niistä on tarjolla olevat isot bonukset. Ennen kuin avaat tilin ja hyödynnät talletusbonuksen, ota selvää, mitkä ovat bonuksen kierrätysvaatimukset; montako kertaa bonus pitää kierrättää ennen kotiuttamista, onko kierrätykselle asetettu aikaraja ja minkälaiset ehdot kierrätyksessä käytettäville vedoille on asetettu.

Palautusprosentti ja pelikassa

Yksi miettimisen arvoinen asia on vedonlyöntiyhtiön tarjoama palautusprosentti, eli montako senttiä pelatusta eurosta palautuu pelaajille. Sen lasket helposti esimerkiksi pitkäveto-tyyppisissä (1×2 tai 12) kohteissa seuraavalla kaavalla: 1 / (1/kotivoiton kerroin + 1/tasapelin kerroin + 1/vierasvoiton kerroin). Usein palautusprosentti on 90 % kieppeillä, eli 10 % panoksesta menee vedonlyöntitoimistolle. Älä sekoita tätä laskukaavaa vedonlyöntipörssien kerroinvalikoimaan – siellä pelaaja pelaa toista vastaan.Pelikassa määrittelee vedonlyöntiin korvamerkitsemäsi rahasumman. Siitä kannattaa pitää kiinni myös pitkässä tappioputkessa. Pidä järki päässä pelaamisessa. Hävittyjen vetojen mukana menneitä euroja on harvemmin voitettu takaisin panoksia korottamalla – päinvastoin. Mikä on sitten sopiva pelikassa? Sellainen summa, jonka häviäminen kuukausittaisella tasolla ei vaikuta omaan jokapäiväiseen elämään: laskut saa maksettua eikä mistään tarvitse tinkiä.

Suosituimmat vedonlyöntimuodot

Varmasti suosituin vedonlyöntimuoto on pitkäveto, eli “kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto” – joskus tasapelivaihtoehtoa ei tosin ole. Vuosien saatossa kotimaisen vedonlyöntitoimiston toimintatavat ovat muuttuneet. Kohdevalikoima on laajentunut ja kertoimet ovat parantuneet. Lähes poikkeuksetta parempia kertoimia on kuitenkin tarjolla ulkomaalaisilla vedonlyöntitoimistoilla, ja niiden kanssa kannattaa käyttää apuna kerroinvertailusivustoja. Ulkomaalaiset vedonlyöntitoimistot tarjoavat usein kattavammin erilaisia sarjoja.Voittajavedot ovat suosittuja esimerkiksi erilaisissa suurissa kisoissa, kuten vaikka olympialaisissa tai maailmanmestaruuskilpailuissa. Myös seuratuimmille urheilusarjoille on usein ennen kauden alkua tarjolla voittajavetoja. Tulosvedossa lyödään vetoa ottelun lopputuloksesta, ja monesti suuria kertoimia tarjoavassa monivedossa pitää tietää useamman ottelun voittaja. Live-vedot eli ottelun aikana lyötävät vedot tarjoavat paljon mahdollisuuksia; esimerkiksi kumpi joukkue tekee seuraavan maalin?